Rolnictwo w 2019 roku
Ocena sytuacji w rolnictwie pod kątem zmian warunków produkcyjno-ekonomicznych oraz wyników produkcyjnych (wielkość zbiorów, tendencje zmian w pogłowiu zwierząt gospodarskich oraz poziom produkcji i podaży rynkowej produktów zwierzęcych) z uwzględnieniem zużycia środków produkcji.
14.08.2020:
W publikacji „Rolnictwo w 2019 r.” błędnie podano informacje o spożyciu mięsa w 2018 r. Spożycie mięsa na 1 osobę w gospodarstwie domowym ogółem wyniosło w 2018 r. 62, 4 kg, w tym mięsa drobiowego 18,4 kg. W publikacji zamieszczono błędne dane - odpowiednio 76,9 kg i 42, 5 kg.
Skorygowana została również informacja w tabeli 25 pn. Łączna emisja gazów cieplarnianych wyrażona w kt ekwiwalentu CO2 w podziale na kategorie źródeł IPCC w latach 1988, 1990 i 2018 oraz prognozowanych w latach 2020–2040 (scenariusz WAM). Prawidłowa wartość w kategorii źródeł emisji "energia" dla roku 2040 wynosi 203 763,73.